MTB Weekend

Comment

MTB Weekend

Op 26 en 27 september hebben we met een grote groep het Ciao Cycling Uden weekend gehad. De commissie had een mooie locatie geregeld voorzien van goed ontbijt en een prima bar. 

Op zaterdag hebben we een rustige ronde gereden in de buurt van Apeldoorn en Radio Kootwijk. Een tocht door prachtige natuur en zonder al te veel technische uitdagingen. We konden daardoor lekker gezamenlijk rijden en genieten van het weer, de omgeving en een heerlijke lunch. Aan het einde van de middag hadden we toch mooi 80 km gefietst waarna we konden genieten van een heerlijk diner. Waarbij overigens door sommigen ook een drankje werd genuttigd.

Op zondag ochtend bij het ontbijt was de schade al snel zichtbaar. Gekreukte gezichten, kegels, ondergespuugde bedden etc. Maar de roereieren met spek en het heerlijke ontbijt deed de meesten van ons goed.

Om kwart over 9 stond iedereen weer start klaar om op de MTB te stappen. De route van Eerbeek / Rheden was een stuk zwaarder en technischer dan de dag daarvoor. De benen van sommigen voelden ook minder sterk van de vele kilometers de dag tevoren en de genuttigde alcohol van zaterdag avond. Toch zijn we dit jaar allemaal zonder kleerscheuren thuis gekomen, wat een flinke winst was ten opzichte van het jaar ervoor!

IMG_6249.jpg

Comment

Ciao weekend Vielsalm

Comment

Ciao weekend Vielsalm

In mei hebben we weer ons jaarlijkse Ciao Weekend gevierd in de Ardennen. Met een geweldige opkomst. 27 bikers hebben zich lekker uitgeleefd. Genoten van het fietsen, het landschap en natuurlijk de gezelligheid. Mooie routes van Marc waarbij de Redoute dit jaar zelfs op het programma stond.

Comment

Pizza-avond groot succes!

Comment

Pizza-avond groot succes!

De pizza-avond die door de gezellige commissie werd georganiseerd was een groot succes! De nieuwe commissie had aan alles gedacht. Kleedjes, Koelingen, sta tafels, hapjes, ijs en zelfs een attentie voor de gastvrouw.

We hebben in de tuin bij Etienne onder het genot van heerlijk zelf gemaakte pizza de vakantie ingeluid. Gaande weg de avond werd duidelijk dat er binnen onze fietsclub verschillende jongens zitten die nog meer talent hebben dan alleen fietsen!! Tom en Wim bedankt voor de organisatie. Op de site staan de foto's van deze gezellige avond

Comment

Comment

100-ste Ciao Facebook liker bekend!

Met trots kunnen we jullie meedelen dat onze Ciao Facebook pagina een steeds groter bereik krijgt. Het komt voor dat we per week een bereik hebben van meer dan 1000 bezoekers! Dit is mooi voor ons als vereniging maar nog beter voor de naamsbekendheid van onze sponsoren! Vorig jaar zijn we gestart met een actie op onze Facebook pagina, waarbij we de 100-ste liker zouden gaan belonen met een paar unieke Ciao Cycling Uden wielersokken en een fles legendarische Ciao likeur.

Inmiddels is de winnaar van deze actie bekend geworden en de prijzen worden binnenkort in ontvangst genomen door;

!!STEFAN HENDRIKS!!

Stefan van harte gefeliciteerd met de prijzen namens iedereen van Ciao Cycling Uden!

Comment

Comment

Rondom de Totenhügel

De Ciao bikers reden op 2e paasdag de toertocht rondom de Totenhügel vanuit Siebengewald. Om 7:00 s'morgens stonden 22 bikers klaar om naar de startplaats te gaan. Een prachtige opkomst! Het was een mooie toertocht door het Duitse heuvelachtige grensgebied, met een spatje regen. Dat mocht echter de pret niet drukken! Na 115 km zijn we weer met z'n allen gefinisht in Siebengewald, waarna we allemaal weer op tijd thuis waren.

gAL3dQaQdBngclY9-QxchxHDSsx2peUqagTbsTkSJoU-768x576.jpg

Comment

Comment

EHBO-kit tijdens Ciao ritten

Mede naar aanleiding van de onlangs gehouden enquete en de algemene ledenvergadering, waarbij over de veiligheid werd gesproken, heeft Jurgen Raaijmakers het initiatief genomen om bij iedere Ciao-rit een EHBO-set mee te nemen. Uiteraard hopen we dat Jurgen zijn rugzak met verbandmiddelen altijd gesloten kan houden, mocht het echter nodig zijn, toch fijn dat we de spullen voorhanden hebben. Ook goed om te weten dat er altijd diverse Ciao bikers meefietsen die in het bezit zijn van een EHBO diploma en een renanimatie certificaat.

Comment

Comment

Penningmeester van het jaar 2015!

Afgelopen periode heeft Edward Feenstra onze penningmeester Maurice Looij genomineerd ter waardering voor zijn werk op de club. Vanaf heden is het mogelijk om te stemmen op onze penningmeester via http://www.penningmeestervanhetjaar.nl/stem/maurice-looij-ciao-cycling-uden-uden/.

Hierbij roepen we iedereen op om te stemmen op Maurice. Hiermee maken we kans op een clubfeest of de hoofdprijs. Via de link kun je stemmen.
Stemmen is mogelijk t/m 26 april 2015. Vervolgens zal de jury uit de top-250 penningmeesters (o.b.v. relatief aantal stemmen in verhouding tot aantal clubleden) de winnaar kiezen. 

Comment

Comment

Zegeningstocht 2015

Het begint  bijna een jaarlijks terugkerend evenement te worden. De Zegeningstocht georganiseerd door de Toerwielerclub " De Kachelders" Met een kleine 500 toerfietsers in de regio ging ook Ciao Cycling Uden weer voorop in Kerkelijke zegening voor een behouden seizoen.

Na op het gemak naar Heeswijk te zijn gefietst was er tijd voor koffie en een stukje peperkoek. Om klokslag 9:00 uur was de pastoor klaar om zijn verhaal te houden en iedereen te zegenen. Helaas mocht het voor Etienne niet echt baten want nog voor er 10 km gefietst was reed hij zijn band lek. Helaas was het gat zo groot dat het repareren geen zin had. Einde fietstocht en nu reeds op achterstand.

Comment

Comment

The Making Of: "De nieuwe teamfoto's"

Op zaterdag 28 maart ontvingen de Ciao Bikers hun nieuwe fietstenue. In de Ideenfabriek werden de tenues uitgereikt. Veel positieve reacties op het nieuwe design. Iets meer blauw en roze, kleine aanpassingen aan de vlakverdeling op de shirts..... maar toch weer een zeer herkenbaar Ciao tenue. Dit alles was natuurlijk niet mogelijk zonder de hulp van onze sponsoren.

Na het passen hebben we nieuwe teamfoto's gemaakt in de studio van de Ideenfabriek. Binnenkort zullen ze in de website verwerkt worden. Fantastische foto's met dank aan Esmée Franken http://www.esmeefranken.com

Comment

Comment

Nieuwe Agenda voor het zomerseizoen

Op maandag 23 februari heeft de toerritcommissie bij elkaar gezeten om voor komend seizoen weer een mooie kalender samen te stellen. Zoals beloofd een kalender met een mooie, rustige opbouw. Wanneer je snel mee van start gaat zul je zien dat je hier het hele seizoen profijt van hebt.

We beginnen met de jaarlijkse zegeningstocht in Heeswijk, waar we ons zullen laten bewateren voor een behouden en veilig seizoen met veel gezamenlijke kilometers. We hopen jullie dit seizoen in grote getale op de fiets te zien!

Ciao,

De Toerritcommissie

GOPR1051.JPG

Comment

Comment

Laatst Ciao MTB rit 2015

Vandaag heeft Ciao Cycling Uden met een groep van 14 bikers het MTB seizoen afgesloten. Een heerlijke rit in de blubber bij in Milsbeek. Na het monteren van de fietsen en nog wat geharrewar met welke kleding was iedereen klaar voor vertrek het bos in. Door de mist bleef het koud. In eerste instantie was nog even de edele hoop dat door de vorst het bos niet te nat zou zijn. Helaas bleek dit niet het geval want het was een waterballet in Milsbeek.

Na afloop werd door de meesten nog even een lekker stukje taart en een kop koffie genuttigd waarna de fietsen kunnen worden klaargemaakt voor de zomerstalling. 

Vanaf volgende week gaan we weer lekker opbouwen op de racefiets.

Comment

Comment

Marianne Vos feliciteert Ciao Cycling Uden met eerste Lustrum

Rob in gesprek met Marianne Vos

Rob in gesprek met Marianne Vos

Op zaterdag 18 oktober jl. had Ciao Cycling Uden het genoegen om Marianne Vos s’werelds beste fietster in de gelederen te sluiten voor een gezamenlijke fietstocht.

Om klokslag half 10 kwam Marianne aan bij Healthclub Body Vision waar inmiddels al bijna 30 bikers en genodigden waren gearriveerd om de fietsheldin een warm ontvangst te geven. Tijdens de korte kennismaking met voorzitter van Ciao Cycling Uden (Marc van Lieshout) en Initiatiefnemer van de club Etienne (Etienne Trum) haalde Marianne haar fiets uit de auto. Nadat ze haar fietsbanden op spanning had gebracht liep ze ongedwongen met haar rugzak de sportschool binnen. Na een paar minuten was ze omgekleed en mengde ze zich in de menigte. Handenschuddend en zichtbaar op haar gemak genoot ze van een stukje taart en een kop koffie.

Om klokslag 10:00 was het moment om te vertrekken. De Ciao Bikers en trainers van Body Vision vertrekken dan in een lange slinger door Uden om naar „De Maashorst te fietsen”. Onder leiding van Joop wordt zoals gebruikelijk een mooie route gereden. Het tempo is gemoedelijk zodat iedereen kan bijhouden en er natuurlijk tijd is om allemaal even met Marianne te kletsen. Natuurlijk ook om van achteruit eens goed naar haar techniek te kijken. Wat een ontzettende vinnigheid kan er uit zo’n fragiel lichaam komen. Elke bocht wordt aangezet alsof het de laatste bocht voor de finish is. Na anderhalf uur fietsen komt de tocht langzaam tot een einde. Er wordt contact gelegd met Jurgen en Hans, 2 bikers die zich hebben opgeofferd om foto’s te maken. 

Op de prachtige heide in het felle zonlicht worden een paar teamfoto’s gemaakt met Marianne waarna we terug naar de startplaats fietsen.

Na een snelle opfris beurt staat de lunch klaar en wordt Marianne door de voorzitter in het zonnetje gezet. Mooie woorden over de paralellen tussen Marianne en Ciao Cycling Uden komen aan bod. Een mooie Ciao trui en Ciao likeur worden Marianne tenslotte aangeboden. Ook Marianne heeft iets voor ons want op de legendarische bidon zet Marianne een boodschap voor Ciao, waarna ze afsluit met de woorden dat ze er met het volgende Lustrum graag weer bij is.

Kortom een fantastische ochtend met de beste fietster ter wereld. 

Comment

Comment

Ciao Cycling Uden MTB Weekend Valkenburg

Marc verkiest het water boven het pad!

Marc verkiest het water boven het pad!

Het weekend van 27 en 28 september kleurde het Zuid-Limburgse Valkenburg blauw-roze. Ciao-blauw-roze. Het was namelijk tijd voor het Ciao-MTB-weekend: twee dagen heerlijk fietsen, 25 graden, zon, ouwehoeren, lekker eten, wijn en biertjes drinken. Kortom: een groot succes.

Zaterdagochtend 8 uur stond het vertrek vanaf de school gepland. Aangezien sommigen wat opstartproblemen hadden – ik zal geen namen noemen – waren we pas rond kwart voor 9 weg. Om 10 uur kwamen we aan op de plaats van bestemming. Koffietijd! Uiteraard mocht de Limburgse vlaai niet ontbreken!

Vervolgens mochten we aan het werk: een mooie rit van Valkenburg naar Schin op Geul, richting Berg en vervolgens terug naar Valkenburg. In de rustpauze bij een idyllisch restaurantje gegeten. We mochten kiezen uit een Italiaanse bol of een Italiaanse bol. Zonder ei, zonder boter en geen uitzonderingen mogelijk. Na het eten werd de tocht voortgezet met de aardige kuitenbijter de Keutenberg. In totaal hebben we 50 km gefietst. Vlak voordat we terug waren in Valkenburg, hebben we nog even op een terrasje gezeten en genoten van een biertje en de stralende zon. 

Nadat iedereen zich opgefrist had, gingen we uit eten bij La Casa in hartje centrum van Valkenburg. Lekkere tapas gegeten onder het genot van een heerlijk wijntje. Toen we alles op hadden, hebben we een poging gewaagd om te proeven aan het nachtleven van Valkenburg. Maar helaas, de combinatie van een dag mountainbiken en wijn bleek voor iedereen te veel (met uitzondering van één echte die-hard). Rond middernacht was iedereen weer in het hotel.

Zondagmorgen 8 uur stond het ontbijt al klaar. Om 9 uur zat iedereen weer op de fiets. Een 45km-lange tocht in de omgeving van Wijlre en Gulpen stond op het menu. Een mooie tocht, een paar flinke klimmetjes, een aantal lekke banden en jammer genoeg ook twee valpartijen. Na de lunch op kasteel Schaloen, brak dan toch echt het eind aan van dit supergezellige Ciao-weekend. 

MTB-commissie dank jullie wel!!

Comment

1 Comment

Marianne Vos Fietst met Ciao Cycling Uden

Marianne in actie tijdens de Seaotter

Marianne in actie tijdens de Seaotter

Marianne Vos gaat samen met de Bikers van Ciao Cycling Uden de fiets op. Na lang onderhandelen met haar management is het ons gelukt om dit voor elkaar te krijgen. Natuurlijk een fantastische opsteker voor de mensen die dit mee mogelijk gemaakt hebben.

Name *
Name

1 Comment

Zondag Rit

Comment

Zondag Rit

Zondag 14 oktober wordt er een rit georganiseerd door Jos. Bij afwezigheid van Joop zal hij zorg dragen voor een mooie ronde. Niet iedereen zal aanwezig zijn in verband met voorbereidingen voor de Bart Brentjens Challenge in Zuid Limburg.

Dit zal betekenen dat sommigen van de bikers hun zondagrit in het bos zullen afronden.

Comment

MTB Milsbeek

1 Comment

MTB Milsbeek

Zondag ochtend 7 september zijn we met 14 Ciao Bikers vertrokken naar Milsbeek voor een voorbereidingstocht voor ons eerste Ciao MTB Weekend. Het prachtige weer en het nagenoeg droge bos zorgden voor perfecte ingrediënten voor een niet te vergeten ochtend.

De bossen lagen er prachtig bij....

De bossen lagen er prachtig bij....

Gezamelijk hebben we heerlijk gereden over de afwisselende paden van Milsbeek, Groesbeek en niet te vergeten het Reichswald. Heerlijke ontspannende trails werden afgewisseld door snelle afdalingen en kort stuurwerk. Kortom een fantastische voorbereiding voor het weekend in Valkenburg.

1 Comment